2011. augusztus 21., vasárnap

Zöld-fehér torta kicsit másként:

Imádtam ezt a tortát csinálni, mert számomra kedves barátságos családnak készült. A kérés szatmári szilvatorta volt burkolva. Sok-sok, vagyis rengeteg receptet megnéztem a neten, mégis a cukrászkamara receptje mellet döntöttem, mondván ezt biztos jó ha már ez volt az ország tortája. "Biztos jó" ez a recept csak én vagyok béna és a tésztája kétszeri nekifutásra sem sikerült :P Így saját felelősségre változtattam a recepten és egy sima diós piskótát sütöttem aszalt szilvával. Hátránya hogy szilva csak az alsó lapban volt, mert mind leült az aljára. Mindennek ellenére szerintem egy elég karakteres ízvilágú torta és csak azoknak ajánlom akik igazán szeretik a különleges édességeket! Nekem nagyon bejön :D A külseje ismét zöld fehér, mert férfinak készült és ez egy elég nehéz kritérium díszítés szempontjából. Gondolom egyértelmű nekem mostanában ez a színvilág nagyon tetszik ezért  tegnapi tűzijáték alatt el is döntöttem ma ilyet csinálok :)


2011. augusztus 9., kedd

Stihl fűrész torta:

Ezt a tortát egy kedves barátnőm kérte, aki arról híres a testvérével együtt, hogy mindig valami kihívás elé állítanak. Szerencsére  eddig még sikerűlt megoldani :) Már várom a következő kívánságukat :D


Lila torta sok virággal:


Különösebb történe nem kapcsolódik ezekhez a tortákhoz csak szeretném megmutatni, mert szeretek ilyen tortákat is csinálni :)

2011. augusztus 7., vasárnap

Vadkacsa:

Szívemnek kedves feladatot kaptam, kedves vadászmesterem menye kért meg, hogy készítsek valami vadászos tortát :) Mivel van neki a vadászterületünkön egy vadkacsa nevelője ahova ki járunk vadászni így stílszerűnek tartottam, hogy vadkacsát kapjon. Nagyon szerettem csinálni :) és maximálisan elégedett is vagyok:P

2011. augusztus 4., csütörtök

Ló vagyis csak lófej :)

A hétvégén volt két lófej tortám is, de mivel az egyik kiköpött mása volt  az előzőnek ezért azt nem mutatom. A másodikat egy tortás tali képei ihlették,  Andi  - Gabi - Eszter - közösen készített egy nagyon szép lovas tortát, érdemes a beszámolókat el olvasni! Na szóval annyira megtetszett, hogy el döntöttem ilyet én is akarok csinálni. Nem is kellet sokat várnom, mert a múltkor lófej után sokan ilyet akarnak. Remélem ez is elnyeri a tetszéseteket.

Jack russel terrier:

Én úgy mondanám a Maszk kutyája :) A kutya neve Pipacs, és csak fényképet láttam róla,  így emlékezetből kellet dolgoznom. Kislányom tanárnénijének lánykájának készült meglepetésből :)

Könyv torta:

Elég sok hasonló torta van már a hátam mögött, de mivel még a blogomon nem mutattam meg egyet sem ezért gondoltam ezt megmutatom. A kérés hogy egyik oldalt virág másik oldalt "bsz" felírat. Mivel kb fél órám volt burkolni, virágot gyártani és díszíteni az időm, a feliratot már csak táblával oldottam meg.

2011. augusztus 3., szerda

Vadász torta:

Kicsit el vagyok maradva :P Ez a torta egy karikatúra alapján készült, aminek a lényege hogy a lesen ülő vadász mögött ott bujkálnak a vadak. Lényegében ennyi. Mivel nem igazán szeretek vagyis nem tudok marcipán figurákat készíteni, így ezzel a tortával sem vagyok maradéktalanul elégedett.Persze a körülmények is nehezítették a dolgom, mert mostanság lehetetlen bármit is kiszárítani még a virágaim is ragadni kezdenek kis idő után :P Persze 86% páratartalom van a konyhámban ezért nem is csoda:(